Naczynia, których nie może zabraknąć w twojej kuchni

Naczynia kuchenne to bardzo szerokie pojęcie. Mieszczą się w nim zarówno duże garnki do gotowania, jak i małe miseczki do podawania sosów i sałatek. Zobacz, jakich naczyń nie powinno zabraknąć w twojej kuchni i na twoim stole.

Uniwersalna Bio Miska z Olkusza – bądź eko nie tylko na talerzu

Kuchnia ekologiczna to nie tylko owoce, warzywa, mięso i nabiał wyprodukowane na bazie naturalnego rolnictwa bez nawozów, oprysków, pasz wzbogaconych hormonami. Ważne jest bowiem nie tylko to, co serwujemy domownikom i gościom, ale też w czym owe dania podajemy.

Na tle naczyń kuchennych dostępnych na rynku niewątpliwie wyróżniają się Bio Miski z Olkusza, wyprodukowane z bio konopi i wzmacnianie włóknami drewna. Naturalne pochodzenie materiału, brak plastiku, całkowita biodegradowalność, a przy tym modny kolor i ponadczasowy design – takiej miski nie może zabraknąć w ekologicznej kuchni.

Garnki emaliowane – gotuj zdrowo

Emalia to nie farba. To, że garnki są kolorowe, nie oznacza, że zostały pomalowane. Emalia bowiem to szkło, a ściślej różnokolorowe drobinki szkła, wtopione w metalowy garnek w bardzo wysokiej temperaturze. W ten sposób uzyskuje się gładką, jednolitą i bezpieczną powłokę garnka, w którym można gotować na dużym ogniu lub dusić na mniejszym. Istotą garnków emaliowanych jest właśnie ta szklana powłoka. Szkło nie wchodzi w reakcję z gotowanymi potrawami, dlatego możemy być spokojni o niezmieniony smak oraz skład przyrządzanych dań.

Emaliowane garnki nadają się na kuchenki elektryczne, gazowe, oraz indukcyjne. To jeden z lepszych sposobów na przyrządzanie smacznych dań.

Patelnia nie jedno ma imię – wybierz idealną patelnię

Jedna patelnia do wszystkiego? Zdecydowanie nie! Wybór patelni jest bardzo duży i poprzestawanie na jednej jest co najmniej niepraktyczne. Wygodna patelnia do jajek pozwala przyrządzać jajka sadzone dla kilku osób jednocześnie bez ryzyka, że się połączą i zleją. Patelnia do grillowania to sposób na przyrządzenie smacznego i zdrowego mięsa. Patelnia emaliowana będzie niezastąpiona do duszenia warzyw. A kotlety schabowe albo naleśniki najłatwiej usmażyć na patelni z powłoką teflonową.

Czy już masz swoją ulubioną patelnię? Jeśli nie, możesz ją znaleźć na stronie: https://naczynia.olkusz.pl. Znajdziesz tam też garnki emaliowane i Bio Miskę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *